Artikelen die nog kunnen gebruikt worden

Opnieuw naar de eucharistie

Je dient je vooraf (vanaf de zondag voor de komende week) in te schrijven. Per dag kan je zien hoeveel plaats er nog is. Elke persoon wordt afzonderlijk geregistreerd. Een koppel moet twee registraties doen. Wie niet ingeschreven is, ook al is er nog een stoeltje vrij, kan er helaas niet bij. 


Hoe kan je inschrijven? 

Je klikt op bovenstaande foto (kerkdeur die op een kier staat) en daarna ga je verder door bij de gekozen dag op het uur te klikken. Vul alle gegevens in, klik aan bij ‘Ik ben geen robot’ en bevestig.
Lukt het niet? Bel Nadine 0477 56 70 85 of pastoor Marc 0476 75 62 23. We heten je alvast van harte opnieuw welkom.

Wie vertelt?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wie-vertelt-3.jpg

Onze geloofsgemeenschap heeft een rijke geschiedenis van vrijwillige inzet en gedrevenheid. Voor één van de volgende nummers van ‘Kerk & Leven’ zijn wij op zoek naar iemand die wil vertellen over een gebeurtenis of initiatief uit onze geloofsgemeenschap. Wij zoeken zaken waarbij velen betrokken waren en liefst van minstens 20 jaar geleden. Ja? Om af te spreken stuur een mailtje naar secretariaat@dewijngaarddeerlijk.be of 056 77 76 06.

Kruisje

In onze pastorale eenheid wordt het kruisje  van een overledene door iemand van de werkgroep rouwpastoraal bij de familie aan huis gebracht ongeveer een jaar na het overlijden van je dierbare. Met Allerheiligen werden alle kruisjes vooraan in de Sint-Columbakerk geplaatst door de werkgroep kerkversiering.

Ons weekblad wordt geliefd en gelezen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-4.png

Schrijf 45 euro voor 48 nummers per jaar of minder dan één euro per week. In 2021 elke week goed nieuws in jullie brievenbus. Er is ook in deze coronatijd veel nieuws!

Onze vraag: schrijf over op rekening BE57 4635 1671 5135 van vzw pastorale eenheid De Wijngaard Deerlijk met vermelding ‘Kerk en leven 2021’. Bedankt.

De wekelijkse schriftelijke verbondenheid in onze gemeenschap blijft ook in deze nieuwe lockdown overeind. Het aantal lokale bladzijden vermindert voorlopig niet. 

Maar wij blijven een positief contactblad dat op woens- of donderdag met de post in jullie brievenbus steekt.

Een hartelijke groet, blijf verbonden en houd je gezond. Dank!

In naam van de redactieploeg
Marc Messiaen, Nadine Vanpanteghem, Marc Vergote.

Oproep vanuit het bisdom i.v.m. de jaarlijkse omhaling voor ‘priesters in zending’

In deze periode van het jaar wordt gewoonlijk in alle kerken van het bisdom Brugge de jaarlijkse omhaling gehouden voor ‘Hulp aan diocesane priesters in zending’.

De financiële steun gaat naar de projecten die zij er uitbouwen of hebben uitgebouwd zoals steun aan een medisch centrum, opvang van vluchtelingen, bouw en inrichting van klaslokalen, noodopvang na een overstroming of aardbeving.

Wegens de coronamaatregelen is dit nu niet mogelijk. Maar voor zij die het wensen om toch een financiële bijdrage te doen, kan deze overschrijven op het rekeningnummer van Het Bisdom Brugge vzw: BE53 3800 8074 1053 met vermelding ‘priesters in zending’.

Alvast dank voor de bijdrage.

Noveenkaars

Pastoor Marc: ,,Corona heeft ons allen in de greep, maar we willen in deze donkere tijd licht en warmte zijn voor elkaar. Daarom nodigen wij iedereen uit om voor de rest van het jaar een noveenkaars te laten branden. Je kan die kaars thuis laten branden, maar je kan ook elke week een noveenkaars aansteken in de St.-Columbakerk of in de kerk van  of O.L.V. Onbevlekt Ontvangen (Sint-Lodewijk). Zo willen we bidden op voorspraak van de heiligen…. Een noveenkaars kost 4 euro. Het bedrag moet enkel in de beschikbare offerblokgedeponeerd worden. ‘God onze Heer, ga met ons mee’. Houd jullie kloek en gezond.’’

Samen vieren vanuit Waregem

De dekenij Waregem (vier pastorale eenheden; waaronder De Wijngaard) verzorgt in de periode van de lockdown (tot half januari) elke zondag om 10 uur een eucharistieviering vanuit de decanale kerk in Waregem. Elke week zal een andere pastoor/priester  uit de dekenij voorgaan in de eucharistieviering. Wil je deze vanuit je huiskamer op je pc, laptop of iPad mee volgen? Dat kan door simpelweg de foto (hierboven) aan te klikken. De viering kan ook later bekeken worden.