VORMSEL

Data vormselvieringen 2023

Dit jaar zullen de vormselvieringen binnen onze pastorale eenheid de Wijngaard Deerlijk plaatsvinden tijdens het weekend van 19, 27 & 28 mei 2023.

Alle vormselvieringen gaan door in de kerk van St.-Columba (Kerkplein) en we zullen hierbij de klasindeling gebruiken zoals ze  dit schooljaar van toepassing is. Concreet gaan de vieringen door op volgende momenten:

  • Op vrijdag 19 mei om 15u30 voor de Kim & de Sam.
  • Op zaterdag 27 mei om 14u voor de lln. van de Belgiek, de Driesprong, de Sam & de zij die buiten Deerlijk naar school gaan maar in Deerlijk wonen.
  • Op zaterdag 27 mei om 16u30 voor de lln. van het VBS De Beuk en De Berk.
  • Op zondag 28 mei om 1Ou. voor de lln. van het VBS Sint-Lodewijk.

Vormselvoorbereiding


HOE ZIET EEN “NORMALE” VORMSELVOORBEREIDING ERUIT?

In onze pastorale eenheid  werken we tijdens de vormselvoorbereiding met de 4 pijlers van het christelijk geloof.

Dienen

In de activiteiten van de pijler dienen nemen de vormelingen een engagement op ten dienste van mens of natuur. Soms bestaat de activiteit eruit om heel concreet ergens te helpen, soms zamelen we geld in voor een goed doel.

Leren

De pijler leren staat dan weer voor het bijleren over iets wat te maken heeft met geloof in de ruime zin.

Samen

Samenwerken of in contact komen met mensen waar ze anders minder in contact mee zouden komen, dat is waar het om gaat binnen de pijler samen.

VIEREN

In de pijler vieren komen we samen in de kerk voor 3 speciale vieringen voor de vormelingen: de startviering, de naamopgave en de vormselwake.

Voor we de vormselwerking kunnen afsluiten met het hoogtepunt van ons werkjaar, komen de vormelingen nog een aantal keer  samen om te repeteren tijdens 2 zangrepetities en één generale repetitie.

Heb je vragen? Wens je meer informatie?

Mailen kan naar vormsel@dewijngaarddeerlijk.be

Bellen kan je ook naar pastoor Stefaan (0479 99 26 75)