Sint-Valentijn Anders

Op 14 februari viert de samenleving de liefde. Prille liefde of doorwinterde liefde, ook vanuit de parochies willen we de liefde vieren! 

Vieren jullie dit jaar mee?

In het decanaat Waregem slaan we de handen in elkaar – euhm, figuurlijk natuurlijk – en bieden we een wandeling aan rond Sint-Valentijn. 

Wandel met je eigen bubbel en geniet van de filmpjes met getuigenissen (voor volwassenen) en doe onderweg de zoekopdrachtjes (voor kinderen). Het initiatief wordt door het CCV – de vormingsdienst van bisdom Brugge – 
ondersteund. 

Voor wie? 

Prille koppels, koppels die pasgehuwd zijn (of door corona dit jaar niet konden huwen), gezinnen die hun kindje(s) recent lieten dopen, families die al jaren hun huwelijksverjaardag mogen vieren, jubilerende echtparen, alleenstaanden kunnen deze wandeling wandelen samen met een vriend of vriendin, zoekende geliefden,… Kortom, voor al wie jong van hart is en die de liefde willen vieren! 

Wat?

Sint-Valentijnswandeling (5,1km), waarbij een rolstoel en kinderwagen ook welkom zijn. Op deze wandeling kom je 8 boeiende getuigenissen tegen via QR-Code op 8 borden. (Voor wie niet in bezit is van een smartphone, er zijn ook boekjes). De kinderen zullen als goede speurneuzen moeten te werk gaan op zoek naar enkele hartjes…

Waar?

Startpunt: kerk van Sint-Baafs-Vijve (parking einde Sint-Bavostraat). Mocht er geen parkeergelegenheid meer zijn, dan kan je ook starten vanaf de parking in het Kraaienhof (inrit ter hoogte van de bushalte aan Loverstraat 90).

Wanneer?

Doorlopend vanaf zaterdag 13 februari tot en met zondag 21 februari 2021.

Tip: de krokusvakantie is misschien het ideale moment om er even met de kinderen tussenuit te knijpen

Wat nodig? 

  • Stapschoenen
  • Smartphone met app die QR-codes kan lezen 
  • Indien geen smartphone: boekje met uitleg (te verkrijgen in de Sint-Bavokerk of aan de kantine van het Kraaienhof)
  • Knabbeltje en drankje waar jezelf voor zorgt(om de wandeling mee af te sluiten)